Training Informatie

Je zult je waarschijnlijk afvragen wat voor materiaal je nodig hebt om te paaldansen. Hieronder een overzicht!

Je kan ook paaldanskleding kopen bij onze Merchandise: hier!

Kleding

Tijdens paaldansen heeft je lichaam bewegingsvrijheid nodig, daarom is het belangrijk dat je soepele kleding draagt. Tijdens het paaldansen gebruik je de wrijving van je huid, zodat je niet naar beneden glijdt. Daarom is het aan te raden om een topje of een t-shirt met korte mouwen en een (strakke) korte broek te dragen.

Grip accessoires

Tijdens je lessen kan het zijn dat je meer grip nodig hebt. De meeste paaldansers hebben altijd een handdoek bij zich om het zweet van hun handen en van de paal te vegen. Mocht dit niet genoeg zijn, dan zijn er ook andere manieren om meer grip te krijgen. Tijdens de lessen is er altijd een container met magnesium aanwezig. Je kunt het magnesiumpoeder op je handen smeren, dan worden ze iets droger. U kunt ook gripaccessoires kopen. Op internet is veel te krijgen, van vloeistoffen die je op je handen doet tot hars die je op de paal smeert.

Smeer de dag voordat je gaat paaldansen geen bodylotion op je lichaam! Zo glijd je niet van de paal af.

Materiaal

Het belangrijkste dat je nodig hebt voor paaldansen is natuurlijk de paal. We hebben 6 X-poles in onze oefenruimte. Dit zijn kwalitatief goede palen, speciaal gemaakt voor de beoefening van de paaldanssport. Er zijn zes palen met een diameter van 45 mm, maar soms kunnen palen worden gebruikt met een diameter van 50 mm. Wanneer de diameter dikker wordt kan het voor de handen moeilijker zijn om een goede grip te krijgen, maar door het grotere contactoppervlak blijf je makkelijker in je bewegingen. Elke paaldanseres heeft zijn eigen voorkeur!