Voorbereiding

Benodigdheden en materiaal

Wat heb je allemaal nodig tijdens een paaldansles? Hieronder een kort overzicht.

Kleding

Tijdens het paaldansen heeft je lichaam bewegingsvrijheid nodig, dus is het belangrijk dat je soepele kleding draagt. Je maakt tijdens het paaldansen gebruik van de wrijving van je huid, zo glij je niet naar beneden. Daarom word het aangeraden om een top of een T-shirt met korte mouwen en een (strakke) korte broek te dragen.

Grip-accessoires

Tijdens je lessen ga je wellicht merken dat je meer behoefte hebt aan grip. De meeste paaldansers hebben altijd een handdoek bij zich om zweet van hun handen en van de paal af te vegen. Mocht dit niet genoeg zijn,  dan zijn er ook andere manieren om meer grip te krijgen. Tijdens de lessen is er altijd een bak met magnesium aanwezig. Het magnesium kan je op je handen aanbrengen, hier worden ze iets droger van. Ook kan je zelf hulpmiddelen aanschaffen. Er is op het Internet een hoop te verkrijgen, van vloeistoffen die je op je handen smeert tot hars dat je op de paal aanbrengt.

Tip: Smeer de dag voor je gaat paaldansen geen bodylotion op! Zo voorkom je dat je uit de paal glijdt.

Materiaal

Het belangrijkste dat je nodigt hebt om te paaldansen is natuurlijk de paal. In onze oefenruimte hebben wij 6 X-poles staan. Dit zijn goede kwaliteit palen, speciaal gemaakt voor de beoefening van de paaldanssport. Er zijn zes palen aanwezig met een diameter van 45 mm, maar soms wordt er ook gebruik gemaakt van palen met een diameter van 50 mm. Door de dikkere diameter kan het lastiger zijn voor de handen om een goede grip te krijgen, maar door het grotere contactoppervlak blijf je makkelijker in moves zitten. Iedere paaldanser heeft zo zijn individuele voorkeur!